2. august – 13. august 2023

Yrsa Dunvad, billedkunst

Billedkunstner Yrsa malerier er abstrakt natur, der bemærker sig ved at være kraftige intense penselstrøg, spartel og ridser i malingen, for ligesom at understrege og give liv til maleriet. Med lag på lag maling opstår der mange historier i hendes malerier.

Ord og engle

»Jeg elsker at komme små tekster fra biblen ind hist og pist, måske titter en engel frem eller små noder, da jeg er optaget af, hvilken melodi fik vi her især her i livet.,« fortæller hun.

Yrsa Dunvad har udstillet flere steder i udlandet og utallige steder i Danmark, er bl.a. kunstner hos Midtjyllands Kunstcenter – haft flere udsmykningsopgaver og elsker i det hele taget bare at male, hvilket man tydeligt kan se på hendes malerier.

Udover at male skriver Yrsa Dunvad også skønne bøger med visdomsord og foto af malerier – den sidste nye bog udkommer i denne uge og kommer med på udstillingen i Tinggalleriet ’En bog om venskab og kærlighed – Livets byggesten’.

Andre bøger fra Yrsa Dunvad er ’Tid til eftertanke’, der er en evighedskalender/dagbog, krydret med små akvareller, malerier og selvfølgelig de berømte visdomsord. Endvidere en række kunstkort.

Udstillingen har fernisering torsdag 5. august kl. 11-16, og kan ses hver dag frem til og med søndag 15. august.

»Der er sprit til hænderne, vin til ganen og god stemning. Kig trygt ind,« lyder hendes opfordring.